Винетките ще струват до 100 лв., обеща Горанов

13:27, 07 ное 15 / Политика 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Годишните винетки за леките автомобили ще поскъпнат със сигурност, призна финансовият министър Владислав Горанов пред Дарик радио. Той обаче отхвърли спекулациите, че ще достигнат двойно по-висока цена, спрямо сегашната. В момента годишната винетка струва 67 лв., но се заговори, че може да достигне 145 лв. 

"Цената ще остане в границите на 100-те лева. В бюджета изчисленията са направени при увеличение на цената на винетката, но не до 145 лева", уточни Горанов.

Той обеща да се проведе дебат в обществото по този въпрос, защото той засяга огромна част от българите.

"Цената на винетката на е увеличавана от 2008 година и със сигурност би било добре това да се промени. Съгласете се, че с 67 лева винетка да искате да имате магистрали, 30 000 км републиканска пътна мрежа и тя да се поддържа - това е нереално", каза още финансовият министър.

Той добави, че строежът на евентуален тунел под Шипка трябва да бъде обвързан с плащането на такса за преминаването през него. Горанов не подмина и градския транспорт в големите градове. Според него хората трябва да свикнат с мисълта, че и там ще има увеличение, тъй като стойността на билетите е нереално ниска в момента.

За проблемите в силовите ведомства Владислав Горанов обясни, че там трябва да има “пребалансиране на правата“. Според него новите правила трябва да отчитат факта, че някои служители са изложени на рискове. Тези правила ще бъдат внесени между първо и второ четене на Закона за бюджета от депутати от ГЕРБ. Така най-вероятно ще се стигне до разделяне на администрацията и редовите полицаи в МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама