Студент спечели приза „Златното яйце“ в Стара Загора

14:58, 07 ное 15 / Култура 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голямата награда на националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“, статуетката „Златното яйце“  спечели Богомил Господинов от София, студент по компютърни технологии в университета  Саунтхямптън в Англия.

На тържествена гала вечер в Регионалния исторически музей в Стара Загора бяха отличени най-добрите от общо 150 участници в XXXII-я поетичен конкурс.

Две втори награди журито определи за Анна Лазарова на 21 години от Велинград и на Красимир Нейков на 23 години от Варна. Третата награда получи Антонина Георгиева на 24 години от София.

Журито в състав:  Петър Чухов, Яница Радева и Иван Ланджев определи и 11 поощрителни награди.

21-годишният Богомил Господинов участва за пети път в поетичната надпревара, бил е сред поощряваните, но този път стихотворението му „Птиците на Лола“ бе определано като най-доброто. Този път той не успя да пристигне в Града на липите и наградата получи представилият го поет Тома Биков.

 Конкурсът се организира от Община Стара Загора, Библиотека „Родина” и къща музей „Гео Милев”.

По традиция на пазара бе пусната първата стисбирка на миналогодишния победител  Боряна Нейкова „Където за кратко е имало куче“, а наградените бяха включени в експресен поетичен албум.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама