Закопчаха трима бургазлии заради схема с контрабандни цигари

15:08, 07 ное 15 25 757 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деветима мъже, сред които трима бургазлии, са били задържани за контрабандна схема през зелената граница с Турция, съобщиха от Гранична полиция. При проведената операция граничните полицаи са спипали в непосредствена близост до границата четирима турски граждани. Те са преминали незаконно браздата с трактор и камион с турска регистрация. Четиримата са прекарали през зелената граница 361 мастербокса /5 118 000 къса/ цигари от различни марки без акцизен бандерол.

Контрабандната стока е била претоварена близо до хижа в района на село Странджа, община Болярово в друг автомобил с българска регистрация. С него са се придвижвали петима българи – наемателят на хижата, негов работник и трима мъже от Бургас. И в българските, и в турските граждани са открити работещи радиостанции. В хижата е намерен и боен пистолет.

Българските граждани са задържани с полицейска мярка за 24 часа. С постановление на Районната прокуратура в Елхово турските граждани са задържани за 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство в ГПУ-Болярово. Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама