Осъдиха украинците, заловени с контрабандни цигари на порт "Варна запад"

15:20, 07 ное 15 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура във Варна приключи разследването по две досъдебни производства срещу украинските граждани Богдан Креховецкий и Богдан Мартинюк за контрабанда на цигари в големи размери. В рамките на 48 часа държавното обвинение постигна споразумение за осъдителни присъди със задържаните лица, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. 

Състав на Варненския окръжен съд одобри постигнатите споразумения с двамата контрабандисти, които ще изтърпят три години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок и ще платят глоби от по 20 хил. лева.  Контрабандните цигари и двата микробуса, където в специални тайници бяха укрити папиросите, се отнемат в полза на държавата.

Креховeцкий е собственик на автомобил "Ивеко дейли”, където при проверката на митнически служители на Пристанище Варна-запад бяха открити недекларирани 14 384 кутии цигари на стойност 64 885 лева с дължим акциз в размер на 43 979 лева. Украинецът Мартинюк е собственик на другия автомобил – "Рено мастер”, където в тайник бяха укрити 17 978 кутии цигари на стойност 88 220 лева с дължим акциз в размер на 56 606 лева.

Чужденците бяха привлечени като обвиняеми за квалифицирана контрабанда в големи размери заради чистото си съдебно минало, макар стойността да изпълва критериите за особено големи размери и особено тежък случай. В хода на разследването те се признаха за виновни и сключиха споразумение, като се признаха за виновни.

Одобрените от съда споразумения са окончателни, не подлежат на обжалване и са със статут на влязла в сила присъда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама