Две жени загинаха в катастрофа край Карнобат, инвеститорът Едоардо Миролио сред пострадалите (обновена)

15:23, 07 ное 15 25 771 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две жени са намерили смъртта си в тежка катастрофа край Карнобат, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева. В колата е бил и най-големият италиански инвеститор в България Едоардо Миролио. Инцидентът е станал около 13:33 часа днес на автомагистрала „Тракия”, км 313 в посока Бургас.

Колата е катастрофирала самостоятелно, като най-вероятната причина за това е несъобразена скорост от страна на водача. Лекият автомобил „БМВ 530 ексдрайв”, със софийска регистрация, е бил управляван от 59-годишния италиански гражданин Джорджио Д., продължително пребиваващ в България. С колата се придвижвали още: 57-годишният текстилен бос Едоардо Миролио, 23-годишната Мария Т. от с. Бяла, обл. Сливен, и 47-годишната румънска гражданка Дениса Д.

От инцидента на място са загинали двете жени, а двамата италиански граждани са с наранявания, без опасност за живота. Откарани са в ямболската болница.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Карнобат.

Едоардо Миролио е най-големият италиански инвеститор в България. Негова собственост са три текстилни предприятия в Сливен, винарска изба в Еленово, "Интерпред" в София, "Свилоза" в Свищов и хотел "Централ" в Сливен. Носител е на наградата "Добри Желязков", която се дава ежегодно от Община Сливен за най-добър бизнесмен, и на званието "Почетен гражданин" на Сливен през 2002 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама