Разрязаха новоналетия асфалт на столичната ул. "Горски пътник" (снимки)

17:12, 07 ное 15 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтът на ул. "Горски пътник" продължава дори и ден преди края на удължения срок за работа - 8 ноември, провери репортер на София Topnovini.bg. Въпреки изпълнението на ремонтните дейности там, жителите на квартал "Лозенец" не спират да недоволстват.

На вече ремонтираната част от улицата се появи нов проблем. По думите на местните от пет дни стои изрязан асфалт на три места около шахтите. Той е повдигнат, уж за сигнализация на автомобилите да не преминават през участъците. Нощно време обаче е възможно да не бъде забелязан, заради липсата на пътна сигнализация. Някой шофьор може да потроши колата си, оплакват се живеещите в района.

Възрастен мъж допълни, че дори се налага автомобилите да бъдат паркирани по тротоарите, защото на улицата няма място, а разминаването заради шахтите е затруднено, ако има спрели коли. Той се оплака, че на кръстовището между ул. "Горски пътник" и бул. "Черни връх" от четири-пет места става постоянно хаос в движението, защото шофьорите са принудени да извършват нарушения при влизането в еднопосочната улица от страната на знака за забрана.

"Продължава ремонтът в другата част на улицата. И тази улица цяло лято има проблеми. Пристигаш и не знаеш откъде и как да си влезеш. Тук влизаме с нарушение, защото на никой не му хрумва, че този знак за еднопосочна улица трябва да се махне временно, след като от входа на улицата тя е затворена", каза още той и допълни, че за него това е безобразие, но пък преасфалтирането е хубаво, защото "улицата не е ремонтирана от социалистическо време".

Друг гражданин пък недоволстваше от ремонта на бордюрите, който е траел два месеца, а в същото време само 10% от тях са били счупени и е била необходима тяхната смяна. Той отбеляза, че те са били от гранит, а сегашните са от бетон и се зачуди къде са изнесени старите след премахването им. Човекът сподели, че на места бордюрите са по-ниски, а "би могло навсякъде да са с еднаква височина и да се направи стъпчица за качване на автомобилите към гаражите".

По отношение на изпълнението на ремонтните дейности местен жител каза, че "това е пълно безумие". Той уточни, че работниците са без каски, без работни обувки и нямат светлоотразителни ленти вечерно време, които да сигнализират за ремонта. 

Припомняме, че ремонтът от бул. „Черни връх“ до ул. „Милевска“ приключи преди три седмици. Резултатът от него е пресфалтирана улица с павета от едната страна и асфалтирани тротоари. След това започна и преасфалтирането на ул. "Горски пътник" от ул. "Милевска" до детската градина "Веселушка". 

От общината заявиха за София Topnovini.bg, че участъкът от детската градина до ул. „Богатица“ ще бъде ремонтиран чак догодина. Засега там ще бъдат само пренаредени паветата.

Изпълнението на проекта започна на 20 август и трябваше да бъде завършено за 48 дни, но се забави. Фирмата изпълнител е "ИСА 2000" ЕООД, а възложител е Столичната община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама