12 рапорта за напускане и при военните

19:22, 07 ное 15 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В армията са подадени 12 рапорта за напускане. Цифрата може да нарасне до 4–5 хил. военнослужещи, на които им остават година-две до пенсия и ще предпочетат да се пенсионират при сегашните условия. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев, като посочи, че ситуацията е много опасна.

Ненчев потвърди, че пилоти отказват да изпълняват тренировъчни полети. По техните думи не са се чувствали добре. Министърът е провел разговор с командира на Военновъздушните сили ген.-майор Румен Радев и е разпоредил проверка по случая. Според Ненчев неизпълнението на тренировъчните полети крие рискове.

„Ние трябва да вярваме в нашите пилоти и тяхната готовност във всеки един момент да защитят националната сигурност, защото са отговорни за това“, каза той, цитиран от „Дарик“. Министърът обясни, че има около 1200 свободни места за офицери, както и незаети позиции за сержанти и войници.

Военните настояват за по-добри условия при пенсиониране. Те подкрепят протеста на полицаите, който е заради предложението на финансовия министър Владислав Горанов да бъдат орязани социалните им привилегии.

От началото на полицейските протести са подадени над 100 заявления от пожарникари и 540 от служители на реда за напускане на системата на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама