БСП в област Добрич е с най-добър резултат в страната

19:51, 07 ное 15 / Политика 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Резултатът в област Добрич е най-добрият за БСП в страната това е само едно добро начало, доволни сме от успеха, каза на пресконференция председателят на Областния съвет на социалистите Росен Карадимов. В нея участваха народният представител проф. Светла Бъчварова и зам.-председателят на Областния съвет и общински лидер в Добрич Мая Димитрова.

На разширено заседание на Областния съвет на БСП  днес е направен анализ на резултатите от местните избори в областта. На него са присъствали членовете на областния съвет на партията, новоизбраните кметове и общински съветници.

„Отчетохме, че са постигнати целите, които си поставихме преди началото на кампанията за местните избори. Ние заявихме претенция за победа в 5 или 6 общини. Успяхме да постигнем победа в пет общини”, каза Росен Карадимов. И подчерта, че, освен спечелването на мажоритарния избор, БСП е първа политическа сила в тези общини при сравнително висока избирателна активност.

По отношение на основния противник ГЕРБ областният лидер на социалистите заяви: „Все пак щеше да е грозно управляващата държавата партия да няма нито една община в областта. Така че, ако трябва да дублираме маниера на премиера, то направихме всичко възможно да им дадем една община - Шабла.”

„Задачите, които и днес си поставихме, да се търси максимална консолидация в рамките на общинските съвети, никаква форма на реваншизъм, реализация на кадри, които са доказали, че могат”, каза Росен Карадимов.

Стана ясно, че официално пленумът на социалистите в Шабла е взел решение да подкрепи кандидата на ГЕРБ за кмет. По отношение на Каварна Росен Карадимов заяви, че няма официална индикация, че ГЕРБ са подкрепили кандидата на БСП за кмет, макар да има индикация, че има подадени такива гласове.

Независимо, че ГЕРБ продължава да е основният опонент на БСП, социалистите ще работи с ГЕРБ в общинските съвети, както в Каварна, така и в Шабла, съобщи още областният лидер на БСП.

Росен Карадимов специално благодари на Мая Димитрова за кампанията в Добрич, като подчерта, че основната цел е постигната – ГЕРБ нямат абсолютно мнозинство. По думите му, в Общинския съвет се формира импровизирана коалиция, която няма да е трайна. Мая Димитрова припомни, че на първото заседание на Общинския съвет БСП предложи председателят на Общинския съвет да се избира на ротационен принцип. „Ако всички, които декларираха, че започваме ново начало, бяха възприели идеята ни, нещата в Добрич биха тръгнали по друг начин”, каза тя. И подчерта, е съветниците на БСП декларират, че ще работят в полза на гражданите на Добрич.  

Според проф. Светла Бъчварова, БСП щеше да има повече общински съветници, ако не беше разслоението вляво и конкуренцията на много места от леви партии.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама