Спортното министерство обмисля ремонт на столичния басейн „Спартак“

21:29, 07 ное 15 / Спорт 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортният министър Красен Кралев заяви, че се обмисля правенето на ремонт на столичния басейн „Спартак“. Това стана ясно при откриването на традиционния международен турнир по плуване „Стефан Попов – Замората”, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

„В момента сме в процедура за смяна на собствеността от Столична община към министерството и след това ще търсим варианти за намиране на стопанин, който да направи инвестиции. Ще разгледаме кандидатите, инвестиционната програма, ще търсим вариант и държавата да помогне, тъй като основен ремонт не е правен повече от 30 години. Няма как да запазим този интерес на децата, ако спортната ни база не е в добро състояние“, заяви Кралев.

Той добави, че с новия закон за спорта ще се направи опит за стимулиране на общините да отделят повече средства за спортната инфраструктура и за масов спорт.

17-ото издание на турнира по плуване започна с минута мълчание в памет на председателя на ОСК „Левски” Стоян Хранов, който почина вчера. В състезанието се включват 580 деца, юноши и девойки от 41 клуба от страната, както и плувци от Македония и Сърбия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама