Асоциация на алумните ще бъде създадена в Русенския университет

06:26, 10 ное 15 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Асоциация на алумните ще бъде създадена в Русенския университет. Завършили в годините висшето си образование в Русе могат да се включат в учредяването. „Успешна кариера на випускниците на Русенския университет“ е темата на кръгла маса в рамките на честванията, посветени на 70-годишнината на висшето училище.

Събитието ще се проведе на 11 ноември, сряда, от 14:30 часа в зала 2.101 на Русенския университет. Бивши студенти, завършили висшето училище в различните периоди от развитието му, са добре дошли на събитието, за да споделят историята и професионалния си опит. В рамките на срещата ще бъде създадена Асоциация на алумните, която ще обедини съществуващите в момента клубове на випускниците на университета.

Ректорът на Русенския университет, чл.-кор. проф. Христо Белоев ще приветства участниците в събитието. Ще бъде представена дейността на висшето училище днес, информационните канали, които използват настоящите студенти и връзката им с успешно завършилите им колеги, съобщават още от РУ "Ангел Кънчев".

Част от випускниците, които вече са се реализирали в различни сфери на икономиката ще разкажат как и с какво им е помогнало образованието в Русенския университет.

В края на срещата ще бъде създадена Асоциация на алумните, която да подсили връзките и комуникацията между университета, неговите възпитаници, настоящите студенти и работодателите, да участва в изграждането на публичния образ на Университета и да утвърждава престижа на неговите дипломи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама