"Люлео" с разгромен успех в Швеция след загубата от "Дунав 8806"

07:03, 10 ное 15 / Спорт 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След поражението в Русе, съставът на "Люлео" записа поредната си много убедителна победа в женското баскетболно първенство на Швеция. Съперникът на "Дунав 8806" в груповата фаза на турнира Еврокъп разгроми тима на "Акропол" със 121:44. Така отборът воден от Йенс Тилман постигна деветата си поредна победа от началото на шампионата и е единственият без загуба в шведското първенство.

Съставът на "Люлео" на практика реши изхода на двубоя още в първата четвърт. След 10 минути игра те водеха със 17 точки. Втората част беше спечелена с 33:10. И след почивката баскетболистките на "Люлео" продължиха с "наказателната си акция", за да стигнат до разгромния успех срещу последния във временното класиране, като шест състезателки завършиха с повече от 10 точки.

Най- резултатна, с 24 точки, е Мартина Сталвант, която реализира при 8 от 10-те си стрелби от зоната за три точки. Кейти Бъси отбеляза 17 точки. В сряда, 11 ноември, е срещата между отборите на "Люлео" и "Истанбулския университет" от група D на турнира Еврокъп.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама