Започват делата за изборите в Стара Загора

07:12, 10 ное 15 / Политика 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес в Административен съд Стара Загора започват съдебни заседания по жалби подадени от политическите сили против решения на Общинската избирателна комисия(ОИК) свързани с местните избори.

Безспорно най-интересното е за избора на общински съветници в община Стара Загора. Подадени са общо 11 жалби срещу решението на ОИК за избор на общински съветници, които са присъединени към едно дело №454/2015 г. за съвместно разглеждане.

Жалбите са от  Ивелина Илиева, Димитър Чорбаджиев, Милко Чанков и Петя Арнаудова, кандидати за общински съветници от Реформаторски блок , Гочо Карагьозов, Станислав Стоянов, Христо Недялков, кандидати за общински съветници от ГЕРБ, Николай Колев, Николай Димитров и Силвия Велева, кандидати за общински съветници от Народен съюз.

Към това дело е присъединена и жалбата на местна коалиция „Истината за Стара Загора” против решението за избор на общински съветници.

По всички жалби има искане за отмяна на решенията на ОИК и за повторно преброяване на бюлетините. 

Делото е насрочено за 11 ноември 2015 г. 14.00 часа.

Днес пък ще се гледа делото по жалба на Живка Ганчева Жекова,  кандидат за кмет на село Самуилово, община Стара Загора от листата на Реформаторски блок.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама