Как да участват в местната политика се обучаваха младежи от Търговище

07:33, 10 ное 15 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За ролята си при формиране на местната политика се обучаваха млади хора от Търговище. 20 ученици обсъждаха проблеми свързани с настоящия и бъдещия им живот в Търговище, страната и чужбина. Голяма част от тях са навършили 18 години и вече бяха гласували за първи път на местни избори.  В рамките на обучението те научиха повече за правомощията на кметовете и на общинските съвети при вземането на решения и потърсиха своето място в системата на местното самоуправление като граждани на общината, в която живея. Разделени на три групи те разработиха идеи за подобряване на реалностите в три конкретни области – образование, екология и култура.

За да имат по-добра основа за работа, обучителят Никола Станчев от Център за регионално развитие в Търговище обсъди с тях детайли от  Закона за местното самоуправление и местната администрация, Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Търговище, Общинския годишен план за младежта на общината за настоящата година. Младежите се запознаха още с Наредбата за условията и реда за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби.

Младежкия информационно консултативен център в Търговище  се финансира от Министерство на младежта и спорта и се изпълнява от Сдружение „Мисионис”, в партньорство с Център за младежки дейности и инициативи и Община Търговище.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама