Въоръжен грабеж на златарско ателие в София (обновена)

07:53, 10 ное 15 25 588 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Мъж, въоръжен с нож обра златарско ателие в столицата, само на метри от сградата на Национална служба "Полиция" на бул. "Мария Луиза". Той е откраднал златни бижута на стойност между 10 и 15 хил. лв. Нападението е станало посред бял ден пред очите на трите служителки в ателието, като обирът е заснет и от охранителните камери.

Служителките на златарското ателие разказаха пред Нова телевизия за нападението, при което едната от тях е ранена с нож от крадеца. Първоначално младото момче не е предизвикало съмнение в служителките. Влязъл в ателието под предтекст, че избира златно бижу. Колебаел се какво да вземе, докато в ателието влизали други клиенти. Вероятно заради тях той излязъл, но после се върнал. Обявил на продавачката, че ще купи по-скъпото бижу, а докато тя го приготвяла, мъжът влязъл зад щанда.

„Когато го видях не се съпротивлявах, защото с мен имаше още две колежки. Нарани ме, имам четири шева на пръста“, разказа едната от служителките в ателието.

Сигналът към полицията е подаден с паник бутон, разказва собственикът на ателието. Той обърна внимание на това, че обирът е извършен от мъжа без никакви предпазни мерки. Той не е криел лицето си, нито е носил ръкавици. Полицията е събрала необходимите отпечатъци, обясни собственикът. Благодарение на непредпазливостта, служителките успяха да дадат описание на нападателя. Те го описаха като симпатично момче, високо 170-175 см., от български произход.

„Аз си смопням и очите – кафяви с много малко зелено. Има бенка в областта на челюста“, добави една от служителките.

По думите на собственика на ателието полицията е направила подробен оглед, разполага и с отпечатъците на извършителя, които в момента се търсели в базата данни на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама