Новоизбраният кмет на Сливен встъпва в длъжност

07:54, 10 ное 15 25 565 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новите общински съветници и новоизбраният кмет на Сливен Стефан Радев ще положат клетва днес, след като предварително обявената церемония за понеделник бе отложена поради Ден на траур в града.

В 10.30 часа в зала „Май” ще започне първото заседание на Общински съвет в Сливен за мандат 2015-2019 година. Заседанието ще се води от Илия Стоев /БСП/, който е най-възрастният общински съветник за предстоящия местен парламент.

Преди началото на първото заседание новоизбраните общински съветници, кметът на Община Сливен и кметовете на кметства в общината ще положат клетва и подпишат клетвен лист.

В Общински съвет - Сливен влизат представители на 10 политически партии и коалиции, от които ГЕРБ с 12 представители, БСП – 11, Реформаторски блок – 4, ДОР – с 3-ма, Коалиция „Съюз за Сливен", „Народен съюз", ДПС, „Единни за Сливен" и ВМРО-Свети Георги Победоносец –  с по 2-ма, „Движение 21" – 1 съветник.

По-късно, от 13.30 часа във фоайето на Общината ще се проведе ритуал по символично предаване атрибутите на властта /огърлица с герба на общината и ключ/ на новоизбрания кмет Стефан Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама