Кметът Даниел Панов инспектира три обекта още в първия си работен ден

08:08, 10 ное 15 / Политика 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През първият работен ден след встъпването си в длъжност за втори мандат като кмет на Община Велико Търново Даниел Панов направи подробен оглед на три строителни  обекта, съобщиха от кметската администрация във Велико Търново.  Кметът видя как продължава работата по изграждането на първият парк на територията на квартал „Чолаковци“.

Според думите му е необходимо дейностите да бъдат ускорени, за да могат да приключат през последните благоприятни дни за сезона и за да бъдат спазени заложените в проекта срокове. Обектът е част от проект „Велико Търново зелена и достъпна балканска столица на културният туризъм“.

Даниел Панов видя на място и работата на хора и техника, които изграждат пътят между промишлената зона на град Дебелец и квартал „Чолаковци“. С отпуснатите 608 000 лева продължава работата по изграждането на липсващата пътна отсечка, която освен подобрена връзка между Дебелец и Чолаковци ще бъде необходимото алтернативно трасе за главен път, който е подходът към проход „Хаинбоаз“.

Кметът инспектира и дейностите, извършвани на улица “Григорий Цамблак“. Там се извършват подготвителни действия за ремонт на улицата, чиято цел е да се преодолеят последиците от наводнението през миналата година. Утре започва полагането на новата асфалтова настилка на улицата. Средствата за ремонтните дейности  се финансират с целева субсидия от европейския фонд „Солидарност”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама