Общинския съвет в Павел баня не заработи

08:47, 10 ное 15 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В община Павел баня скандалите продължават. След като областният управител Георги Ранов връчи на новоизбрания за четвърти мандат кмет Станимир Радевски огърлицата –символ на местната власт и общинските съветници се заклеха, процедурата зацикли.

По втора точка от дневния ред съветниците трябваше да изберат председател на Общинския съвет. Постъпиха две предложения – за Шендоан Халит от ДПС и за Недка Кавръкова, представител в Общинския съвет на коалицията от партии, която застана зад кмета Радевски.

След тайното гласуване се оказа, че за Шендоан Халит са гласували 8 души, а за Недка Кавръкова четирима.  Пет от пликовете в урната бяха празни. В новия общински съвет ДПС има 8 представители, 4 са от обединението подкрепило Радевски, трима са от ГЕРБ и двама от БСП.

Председателстващият заседанието обяви, че насрочва следваща сесия на 17 ноември от 9 часа, когато местните старейшини ще трябва отново да гласуват и да си изберат председател на Общинския съвет.

Според анализатори този мандат на кмета Радевски ще е още по-тежък от предишния. Припомняме, че той влезе в тежък конфликт с предишния Общински съвет, който на практика блокираше дейността му. Стигна се дотам, че на 22 юни т. г. Общинската избирателна комисия прекрати правомощията на вече бившия Общински съвет. Решението бе обжалвано и Администравният съд в Стара Загора възстанови дейността на старейшините.

И сега общински съветник е Иса Бессолу, който беше и кандидат за кмет, и загуби с 39 гласа битката с Радевски. Той също е обжалвал резултатите от изборите и иска повторно преброяване на бюлетините. Делото е насрочено за утре в Административния съд в Стара Загора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама