Бившият транспортен министър Николай Василев подкрепя поскъпването на винетките

09:32, 10 ное 15 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цената на винетката трябва да се увеличи, смята бившият вицепремиер и бивш транспортен министър Николай Василев. В студиото на bTV Василев припомни, че последното увеличение е било преди седем години – време, за което минималната работна заплата у нас се е удвоила.

На противоположното мнение е председателят на Общото събрание на Българския автомобилен съюз Борис Гаврилов. Според него увеличението на цените на винетките е неоснователно. Той даде пример с Швейцария, където винетките са едногодишни и са задължителни за всички.

„Ако караме с автомобил от България до Загреб например и се върнем, за един ден сигурно ще платим по платените магистрали, колкото ще платим през цялата година за пътуване в България. Това не е справедливо” , каза Василев. Той допълни, че според експертни изчисления цената у нас трябва да се увеличи двойно.

Гаврилов изтъкна аргумента, че у нас много от пътищата са втори и трети клас. Според него винетната такса трябва да важи за първокласните пътища и автомагистралите.

„В България е обратно, излизате от което искате село и виждате табела „Винетка”, отбеляза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама