Оправдаха гръцките осиновители на „Русия ангел“ от България

09:32, 10 ное 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд в гръцкия град Лариса оневини ромската двойка, отгледала малката Мария, станала известна като „Русия ангел“, по обвиненията в отвличане на детето. Съдът обяви, че е стигнал до това решение поради липса на доказателства, съобщава GRReporter.info.

През 2013 г. при полицейска проверка в ромския квартал в селището Фарсала край Лариса властите откриха русото момиченце в ромското семейство на Елевтерия Димопулу и Христос Салис. С решение на прокурора снимката на детето, както и на мнимите му родители, бе разпространена в медиите.

Малката Мария бе отнето от семейството и с решение на прокурор грижите за него пое организацията “Усмивката на детето”, а ромите бяха поставени в предварителен арест по обвинения в отвличане. Тези обвинения бяха оттеглени от съда поради липса на достатъчно доказателства, но ромската двойка все пак бе осъдена условно за фалшифициране на документи и лъжливи показания - жената две години, а мъжът 18 месеца.

Ходът на съдебното дело преживя различни посоки и обрати, включително и това, че българската държава се опита да си извоюва попечителството върху детето, но без успех. След репортерско разследване в болницата в гръцкия град Ламия и направен ДНК тест бе установено и кои са биологичните родители на Мария - семейството на Сашка и Николай Русеви от град Николаево, Старозагорско. Българската двойка роми никога не се е интересувала от детето, нито е предявявала претенции за родителски права.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама