Д-р Венка Стоянова е новият депутат на ГЕРБ от Търговище

09:33, 10 ное 15 / Политика 25 894 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Д-р Венка Стоянова е новият народен представител на ГЕРБ от Търговищe. Решението на Централната избирателна комисия изпраща в парламента областния координатор на партията.

Смяната идва след като досегашния депутат д-р Дарин Димитров спечели местните избори в Търговище и стана кмет на общината, заради което правомощията му на народен представител бяха прекратени.

Д-р Венка Стоянова е с дългогодишен опит и стаж в сферата на здравеопазването. Родена е в с. Иваново, Шуменско. Висшето си образование е завършила във ВМИ - Варна. Притежава и 2 специализации - „Хигиена на детско - юношеската възраст" и „Социална медицина и здравен мениджмънт". От 1981 до 1997 година работи в ХЕИ - Търговище като „ординатор", а по - късно и като „началник на отдел Хигиена на детско - юношеската възраст". От 1997 година е директор на Районен център по здравеопазване - Търговище. През 2010 година пое шефското място и в бившата РИОКОЗ, а след това оглави новообразуваната здравна инспекция.

Д-р Стоянова първоначално беше в общинското ръководство на ГЕРБ в Търговище, а през март 2012 стана областен лидер на партията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама