Трети академичен конкурс "Йохан Себастиан Бах и неговото съвремие" организира АМТИИ

09:55, 10 ное 15 / Култура 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство ще проведе Третия национален академичен конкурс "Йохан Себастиан Бах и неговото съвремие", съобщиха от АМТИИ.

В конкурсните категории "Пиано", "Орган и акордеон" и "Камерни ансамбли и клавирен съпровод" ще участват инструменталисти от  висшите училища в България, както и ученици от гимназиалните класове на музикалните училища в страната.

Прослушванията на кандидатите за участие ще са публични, а соловите произведения ще се изпълняват наизуст. Младите музиканти ще се оценяват от три журита, съставени от изявени български и чужди инструменталисти-педагози.

Награждаването на отличените участници ще се състои на заключителен концерт, който ще бъде записан на аудио и видео носители, а висшето учебно заведение е предвидило за призьорите паричен награден фонд и дипломи за участие.

В категорията "Пиано" организационният екип с председател проф. Снежана Симеонова ще връчи специална награда на името на известната пианистка и музикална педагожка проф. Мара Петкова.

Крайният срок за подаване на документите за участие в конкурса е 16ноември, понеделник, в АМТИИ. Самият конкурс ще се проведе на 21 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама