Съдът прекрати едно от делата срещу Антон Петров-Хамстера

10:16, 10 ное 15 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Соченият за втори в йерархията в престъпната банда "Октопод" Антон Петров-Хамстера няма да бъде съден като лидер на групата, която се занимавала с проститутки по т.нар. дело "Нежен Октопод", съобщава в-к "Труд". 

Спецсъдът е прекратил делото срещу него, тъй като прокурор Милко Момчев внесъл обвинителния акт пет дни, след като изтекъл 2-годишния срок от повдигане на обвинението му. Преди това Антон Петров сам поиска спецсъдът да задължи прокуратурата или да внесе делото, или да го прекрати. Момчев избрал второто, но пропуснал срока.

Същата участ споходила и членовете на групата - Мирослав Йончев, който е и Мистър България за 2003 г., и охранителят от "Спартак Секюрити" Цветко Цветков.

Според прокуратурата престъпната схема за намиране на момичета за секс услуги започнала още през 2008 г. Ключов свидетел на обвинението е Ралица Тодорова, която пък е Мисис България за 2008 г. До неотдавна тя бе и рекламно лице на женската организация на ГЕРБ. Тя призна пред разследващите, че е организирала и участвала в платени секс услуги.

Сега на подсъдимата скамейка остават само Николай Пиронков и Виктор Иларионов. Според обвинението първият определял тарифите на проститутките, а вторият ги приемал в Антверпен, Белгия. Процесът срещу тях продължава на 18 декември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама