В нови осем села край Търговище отива мобилния гинекологичен кабинет

10:28, 10 ное 15 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В осем села от община Търговище ще се извършват безплатни прегледи в мобилния гинекологичен кабинет от днес до петък, информираха от Регионалната здравна инспекция. Четирима лекари ще посещават малките населени места, като в сутрешните часове ще са в едно село, а следобед в друго. Днес по график са Надарево и Кралево. Утре Пробуда и Макариополско, в четвъртък  Драгановец и Преселец, а в петък Дралфа и Голямо Ново.

Припомняме, че мобилният гинекологичен кабинет тръгна в област Търговище през октомври. За месец той ще направи поне 500 акушеро-гинекологични прегледи. За него има заделен финансов ресурс в размер до 16 000 лева. За тази сума ще се осигури профилактика на  здравно неосигурени лица от ромски произход и на такива със затруднен достъп до лечебни заведения в населени места от област Търговище. Осигурената сума включва средства за акушеро-гинекологичен преглед, медицински персонал, шофьор, гориво, поддръжка на медицинската апаратура и сервиз на автомобила.

Дейността е част от План за действие към здравната стратегия за лица в неравностойно положение, принадлежащи към етнически малцинства, уточниха от РЗИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама