Оправдаха "осиновителите" на Мария от Николаево

10:59, 10 ное 15 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Осиновителите „  на българчето  Мария, което стана известно  като русия ангел,  са оправдани по обвинението в отвличане, съобщи вестник „Български новини” в Гърция.

Тричленен състав на Апелативния съд за престъпления в Лариса е постановил решението, поради липса на доказателства. Паралелно с това съдът е наложил условно  наказание  лишаване от свобода за 2 години на Елефтерия Димопулу и за 18 месеца на  Христо Сали за документна измама и фалшив акт за раждане на русия ангел.

Малката Мария бе открита през октомври 2013 година при семейството в ромски катун във Фарсала. След ДНК тестове стана ясно, че биологичните родители на момиченцето са  Сашка и Атанас Русеви от  Николаево. Оказа се, че Сашка има общо десет деца.  Отначало тя и Атанас обявиха, че си искат детето, но след това се отказаха. Българската държава също прави постъпки за попечителство над малката Мария, но неуспешни.

След като се вияд в каква мизерия се отглеждат братята и сестрите на русия ангел, социалните служби се намесиха и изведоха от ромската махала в Николаево осемте непълнолетни деца на семейство Русеви. Те бяха настанени в домове в Стара Загора и Пазарджик.

Срещу майката Сашка бе образувано досъдебно производство за продажба на дете в чужбина. След това семейство Русеви се изсели от Николаево

Попечителство над малката Мария бе дадено на фондацията “Детска усмивка”. Оттам съобщават, че момиченцето  живее добре и вече посещава предучилищна група. Говори нормално и участва във всички дейности на децата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама