Започна спешно разследване на инцидента от Крушунските водопади

11:28, 10 ное 15 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Ловеч започна собствено разследване на драмата от Крушунските водопади, при която загинаха жена от Плевен и нейният съпруг, а тяхна приятелка бе тежко ранена.

По случая е образувано досъдебно производство, окачествено като „убийство на повече от едно лице“ - престъпление, наказуемо с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

До момента е извършен оглед на местопроизшествието, продължава разпитът на свидетели, назначени са и съдебно – медицински експертизи. От община Летница са изискани всички документи за установяване статута на природната забележителност, проследяващи историята на обекта за извършваната дейност и контрол от страна на общината, както и за юридическото лице, на което е предоставен обектът на управление.

От РИОСВ-Плевен е изискана информация за осъществявания надзор и контрол върху обекта като природна забележителност.

Предстои установяване на длъжностните лица, отговарящи за стопанисването, състоянието на обекта и поддръжката му. В хода на досъдебното производство ще бъдат установени и всички лица, които могат да свидетелстват и ще се изготвят молби за правна помощ до Англия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама