108 акта и 270 глоби са наложени през първата част на акция “Зима” в Шуменско

11:47, 10 ное 15 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
429 нарушения са установени на територията на ОДМВР- Шумен по време на кампанията “С безопасно пътно превозно средство през зимата”, първа част от провеждащата се акция на полицията ”Зима”. Това съобщиха от пресцентъра на МВР в Шумен.

За установените нарушения са издадени 108 акта. Съставени са 270 глоби по фиш.  По време на проверките са засечени 13 неправоспособни водачи, съставени са им актове за установени административни нарушения. Установени са двама, седнали зад волана с алкохол над 1,2 промила и други петима, които шофирали след употреба на алкохол с под 1,2 промила. 69 от нарушенията са в малките населени места.

Три пътно- транспортни произшествия са възникнали по време на специализираната операция, пострадали са трима души.

От вчера на територията на областната дирекция се провежда кампания „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“. Седмицата от 09 до 15 ноември е обявена за Седмица за пешеходна безопасност, а денят на третата неделя от месец ноември – 15 ноември – за Ден без пешеходци - жертви на пътя, посветен на Световния ден за възпоминание на жертвите от пътно-транспортни произшествия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама