Кметът на Пловдив поздрави волейболистките на "Марица" за златния требъл

12:00, 10 ное 15 / Спорт 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Пловдив Иван Тотев прие днес в сградата на Общината момичетата от волейболния клуб на "Марица" и техните треньори. Срещата бе по повод историческия успех на пловдивските волейболистки - спечелването на Суперкупата на България и оформянето на златен требъл за 2015 г., и преди решаващия мач реванш от шестнайсетинафиналите на европейския клубен турнир за Купата на ЦЕВ с белгийския "Дофин" (Шарлероа).

"За мен е огромно удоволствие да ви посрещна отново тук като кмет. Опитах се да си спомня кога е имало такива три купи в Община Пловдив и установих, че това се случва за пръв път. Това е голяма гордост за нас, благодаря ви!", каза Тотев на състезателки на своите гости.

Кметът пожела на момичетата успех в утрешния мач. Срещата ще се играе в залата на ПУ "Паисий Хилендарски" от 18 часа, входът е свободен.

Обмисля се в новата спортна зала на Пловдив да бъде открита Зала на славата и със сигурност завоюваните от маричанка трофеи ще бъдат изложени там, за да могат пловдивчани и гостите на града да им се радват, каза още Тотев.

Започва процедура за прецизен анализ на разходите за експлоатация на зала "Колодрума", за да се оформи добра и приемлива цена за домакински мачове на "Марица", както и на други отбори, съобщи още кметът. Целта е да се привлече повече публика при отличните условия, които новата зала предлага.

Според изпълнителния директор на клуба Борис Халачев цена до 3000 лева е приемлива. По думите му в момента "Марица" плаща много изгоден пакет за залата на ПУ, в който е включена и цена за тренировки. "Надявам се занапред да можем да използваме "Колодрума", особено за международни турнири. Надявам се след някоя и друга година да играем и шампионска лига и дай боже тогава да напълним това красиво съоръжение и да зарадваме целия град с нашата игра", коментира Халачев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама