На две места в Добрич може да се подкрепи подписката на „Шоуто на Слави” за референдум

12:00, 10 ное 15 25 690 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес започва събиране на подписи за референдум за промяна на политическата система, за което вчера в Народното събрание бе внесено Уведомление от Инициативен комитет на „Шоуто на Слави”. В срок от 3 месеца трябва да бъдат събрани и внесени в Народното събрание 400 000 реални подписи.

В Добрич подписи се събират на ул. „Д-р Константин Стоилов“ 3, офис 102 – приемна на Гражданско движение „ДНЕС” и пред магазин BILLA в центъра на града, съобщават от шоуто.

Предвижда се в референдума да бъдат включени 6 въпроса:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама