Прокуратурата внесе в съда два обвинителни акта за използване на фалшиви документи

12:25, 10 ное 15 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура предаде на съд 27-годишния Атанас Т., от гр. Брезово, за това, че съзнателно е използвал неистински официален документ.

Обвиняемият е с начално образование, грамотен е, но никога не се е явявал на изпит за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство и не е придобивал такова у нас и в чужбина.

На 23 юни 2015 г. Атанас Т. е шофирал автомобил "Пежо 106" от гр. Брезово в посока с. Стряма, обл. Пловдив. Той е бил спрян за проверка от полицай, който установил, че има разлика в подписа на Атанас в личната карта и шофьорската книжка.

Свидетелстството за управление на МПС е издадено в Република Румъния, като документът е фалшив и подписът не е на обвиняемия. Атанас Т. бил закупил ментето в Италия преди 3 год. за 250 евро.

След направена справка е установено, че Атанас Т. не е правоспособен водач. Техническа експертиза пък установила, че документът не е издаван от компетентните държавни органи в Румъния.

Обвинителен акт за съзнателно използване на документ с неистинско съдържание прокуратурата повдигна и срещу Васил Г., на 33 год., от Пловдив.

Обвиняемият е учил до трети клас, но преди 17 години се е сдобил с фалшива диплома за основно образование. През 2014 год. преминал шофьорски курс и заминал да работи в Германия.

На 26 май 2015 год. неговата сестра, с пълномощно, представила в сектор "Пътна полиция" фалшивата диплома с цел да се издаде шофьорска книжка на брат й. Служителката обаче забелязала нередности в документа.

Техническа експертиза е установила, че дипломата за основно образование на Васил Г. е неистинска.

Районен съд-Пловдив, предстои да насрочи съдебни заседания по двете дела.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама