29-годишен водач на "Фолксваген", карал пил, хванаха в Бяла

12:38, 10 ное 15 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Бяла, на път І-5, пред бензиностанция “ОМВ”, екип на РУ – Бяла е извършил проверка на лек автомобил "Фолксваген Голф" с великотърновска регистрация, управляван от М.Т. на 29 г. Когато водачът е бил изпробван за употреба на алкохол с техническо средство се е установило, че е седнал зад волана пил, измерена му е концентрация 0.55 на хиляда, съобщават от Областната дирекция на МВР- Русе.

На водача е съставен акт за установено административно нарушение. В хода на проверките и справките в регистрите на МВР обаче се е оказало, че водачът има влязло в сила наказателно постановление по чл. 174,ал. 1 от ЗДВП и той е неправоспособен водач. Във връзка с установеното при проверката и впоследствие документирано по случая е започнато досъдебно производство срещу М.Т.

Подобен случай са имали и служителите от РУ – Сливо поле. На 8 ноември в 16:30 часа, на път 2102 /Сливо поле - Кубрат/, дежурен наряд на ОООР-ПК при РУ- Сливо поле, спира за проверка лек автомобил "Форд Транзит" със силистренска регистрация, управляван от С.С. на 30 г. от Тутракан.

По време на проверката става ясно, че водачът управлява колата в едногодишен срок от наказанието му по административен ред за управление на МПС без съответното свидетелство. На С.С. е съставен акт по чл.150 от ЗДВП. По случая е образувано бързо производство срещу водача, съобщават още от Областната дирекция на МВР- Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама