Пред завършване е пасарелът на "Модър-Царевец" в Пловдив (снимки)

12:57, 10 ное 15 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Почти готов е пасарелът за преминаване на пешеходци на жп прелеза "Модър-Царевец", видя репортер на Пловдив Topnovini.bg.

"Навсякъде по продължение на жп линията, която се обновява по транспортния проект за участъка Септември - Пловдив, т.нар. Лот 3, е предвидено изграждането на такива пасарели", обясни кметът на пловдивския район "Западен" Димитър Колев.

Той припомни, че срокът за изпълнение на проекта е до края на 2015 г. Очаква се към февруари 2016 г. съоръжението да е с Акт 16, след което ще може да започнат дейностите на Община Пловдив за голямата реконструкция на улиците и свързването на районите "Южен" и "Западен". Извършва се проектиране на ул. "Царевец" до бул. "Свобода", като артерията ще бъде разширена и ще има 4 ленти за движение. Ще бъде изградено подземно преминаване на автомобилния поток под жп линията.

Строежът на новия железен път между Стамболийски и Пловдив, който включва и възела "Модър-Царевец", започна на 3 февруари 2014 г. Символичната първа копка тогавашният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов направи именно на ул. "Царевец", в непосредствена близост до жп прелеза, който разделя двата пловдивски района. След реализацията на проекта между тях най-сетне ще има удобна транспортна връзка, за която пловдивчани настояват от много години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама