Изграждат нов парк във варненския квартал Възраждане

12:57, 10 ное 15 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първа копка на нов парк в квартал Възраждане направи кметът на Варна Иван Портних. Теренът е от около 30 дка необлагородена територия и се намира над ОДЗ "Делфинче“.

"Изграждането на парка е мой ангажимент, който поех пред хората. Той е част от усилията, които полагаме за поддържане и увеличаване на зелените зони в града ни“, каза кметът.

Проектът предвижда изграждане на алеи за разходка, детски площадки, места за отдих, както и зона за спорт – с 2 игрища за футбол на малки вратички, комбинирано игрище за баскетбол и волейбол, както и площадка за фитнес на открито. Теренът ще бъде почистен от храстите, дърветата ще бъдат запазени, ще бъдат засадени нови декоративни видове. Социализация на зоната включва и мерки по укрепването на дерето. Проектът е на стойност около 2 млн. лв., осигурени от общинския бюджет, а срокът на изпълнение е до края на следващата година.

"Надявам се Общинският съвет да одобри паркоустройствения план за кв. Аспрухово, където предстоят сериозни промени“, заяви Иван Портних. Той допълни, че проектът за зелена зона в Младост също е готов. Продължава работата и по парка в район "Владислав Варненчик“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама