Избраха членовете и ръководството на комисиите в бургаския Общински съвет

13:05, 10 ное 15 25 784 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет в Бургас избра членовете и ръководството на постоянните комисии. Всяка от тях се състои от седем членове.

Председател на Комисия по бюджет и финанси стана Красимира Маркович от ГЕРБ, а неин заместник е Станимир Апостолов от Реформаторския блок (РБ).

На Комисията по правни въпроси за шеф бе избран председателят на Общинския съвет Костантин Луков. Заместник му стана Евгений Мосинов от БСП.

На Комисията по международно сътрудничество за председател бе избран Георги Дражев от НФСБ, а Карамфилка Апостолова от ГЕРБ – за зам.-председател.

За председател на Комисията по образование и вероизповедание бе избрана Виолета Илиева, която е началник на РИО-Бургас, а неин заместник стана Тодор Ангелов от АБВ.

На Комисията по здравеопазване и социални дейности шеф стана д-р Антонио Душепеев от ГЕРБ, а д-р Бойко Миразчийски от НФСБ – заместник.

Комисията за младежта и спорта бе оглавена от Калчо Белов от ГЕРБ, а негов заместник стана трикратният световен и трикратен европейски шампион по вдигане на тежести Антон Коджабашев от АБВ.

Шеф на Комисията по транспорт и морско дело стана директорът на бургаското пристанище Диян Димов от ГЕРБ, а негов заместник ще бъде предишният шеф на порта Николай Тишев от БСП.

Комисията по опазване на околната среда, земеделие и храни бе оглавена от д-р Георги Митев от РБ, а Бойчо Георгиев от ГЕРБ бе избран за заместник.

На Комисията по устройство на територията председател стана арх. Димитър Георгиев от ГЕРБ, а заместник - Тошко Иванов от РБ.

Председател на Комисията по общинска собственост и инвестиционна политика стана Димитър Людиев от ГЕРБ, а Георги Дракалиев бе избран за заместник.

На Комисията по обществен ред и сигурност шеф стана Евгений Мосинов от БСП, а Пеньо Мечков от ГЕРБ е негов заместник.

Телевизионният журналист Веселин Пренеров от групата на ГЕРБ оглави Комисията по култура и читалищна дейност. Карамфилка Апостолова стана заместник-председател.

На Комисията по туризъм председател стана Живко Табаков от РБ, а заместник – Пеньо Мечков от ГЕРБ.   

Общинският съвет избра и членове на други комисии – по реклама, за преместваемите обекти, за жилищните нужди, по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, по провеждането на търгове и конкурси, по уреждане правата на граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове. Тези комисии се състоят от общо 11 членове, като една част от тях са длъжностни лица от общинската администрация, определени със заповед на кмета, а другите са общински съветници. При тях председатели и зам.-председатели от Общинския съвет не се определят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама