Лукарски иска реформаторите да издигнат свой кандидат за президент

14:55, 10 ное 15 / Политика 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Една от партиите в Реформаторския блок (РБ) – СДС, ще предложи на останалите политически сили в коалиционния проект да изберат чрез вътрешни избори кандидата си за президент. Това обяви лидерът на СДС Божидар Лукарски след проведения национален съвет на партията.

Според икономическия министър Реформаторския блок трябва задължително да има своя кандидатура за президентските избори догодина. Не на това мнение обаче е лидерът на ДСБ Радан Кънев, който е и съпредседател на РБ. Преди време той намекна, че десният кандидат трябва да се определи заедно с ГЕРБ.

Лукарски уточни, че все още не са водени разговори по темата и точно заради това няма как да се спекулира с имена. Тепърва предстои внасяне на предложение към останалите формация в Реформаторския блок за определяне на механизми за вътрешните избори.

Икономическият министър каза още, че резултатите на реформаторите от местния вот са много добри и разкритикува лидера на ДПС Лютви Местан, който заяви, че РБ са се представили слабо и намекна за преструктуриране в управляващата коалиция.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама