Отложиха делото за касиране на вота за общински съветници във Варна

15:06, 10 ное 15 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делото за оспорване на избора за общински съветници във Варна бе отложено. Следващото заседание в Административния съд е насрочено за сряда, 11 ноември.

Процесът е по жалба на Местната коалиция "Живот за Варна”, ПП АБВ, ПП БСП, Местна коалиция "Кирил Йорданов - кметът на Варна” и още 12 кандидати за общински съветници срещу решение от 27 октомври на ОИК- Варна.

В откритото съдебно заседание процесуалните представители на жалбоподателите и самите те изтъкнаха доводи за опорочаване на изборите, като съобразно указанията на съда въведоха конкретни доказателствени искания и посочиха допълнителни доводи, сочещи за допуснати нарушения от секционните избирателни комисии (СИК). Посочени бяха секции, в които протоколите са дописвани и поправяни, а в други преференциите не са били правилно отчетени.

Жалбоподателите оспориха протокола на ОИК-Варна като документ, който некоректно отразява изборните резултати в съдържателната си част, поискаха провеждането на експертиза за повторното преброяване на бюлетините в определени СИК и направиха искане за допускане на свидетелски показания, с които да се установят допуснати нарушения на изборния процес.

Съдът обяви, че ще се произнесе по допускането на доказателствата в закрито съдебно заседание и обяви,че отлага делото за утре, 11 ноември, от 13:30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама