Местан: ДПС дава по-надеждна бариера пред бацилите на радикализма от телените огради

15:09, 10 ное 15 / Политика 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Страховете от бежанците за сетен път повтаряме, че този този силен страх не е от самите тях и от техния брой, а от етническото, културно и религиозно различие, което носят със себе си. И факта, че с тях може да проникнат бацилите на радикализма. По отношение на този риск ДПС предоставя една надеждна ценностна бариера през бацилите на радикализма. ДПС със своя профил на либерална партия предоставя по-надеждна бариера от телените огради по границите.

Това заяви лидерът на ДПС Лютви Метан слбед края на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента, което продължи повече от пет часа.

Местан посочи, че техният принос към общия документ от сбирката е допълването на тезата, че тежката бежанска криза дава основания да се говори и за криза на ЕС, а това може да се реши „с повече Европа – не затварянето й, а разширяването на зоната за сигурност“.

Нашето предложение беше по-конкретно българските институции да работят за постигане на единна европейска позиция чрез ускоряване процеса на интегриране на Западните балкани.

Полицейските протести не бяха акцентът на КСНС, каза още ДПС-лидерът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама