Готвят здравната карта на Старозагорска област

15:09, 10 ное 15 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изработването на здравна карта на Старозагорска област обсъждаха днес на второто заседание на специалната комисия, ръководена от областния управител Георги Ранов. На срещата присъстваха зам. областният управител Мариана Кръстева, депутатите д-р Кирил Добрев, Димитър Желев и Кънчо Филипов, представители на общините от областта,на специализираните здравни институции, пациентски организации,  болнични заведения и др.

По първа точка от дневния ред членовете на Областната комисия дадоха предложения, свързани с подобряването на извънболничната и болничната грижа по места, които да намерят място в новата здравна карта. Представителите на малките общини споделиха конкретни проблеми, като липса на достатъчно медицински кадри, ограничен достъп до спешна помощ и др.

Д-р Златина Нанева, директор на Регионалната здравна инспекция, обясни какво ще включва областната здравна карта по раздели, какви данни ще бъдат обобщени в нея. „Достъпност на здравеопазването, осигуряване на високоспециализирана медицинска помощ и многообразие от специалисти – това са трите стълба, върху които трябва да стъпи областната здравна карта”, обясни д-р Нанева.

Следващото заседание на комисията да се проведе на 17 ноември, а според изискването на здравното министерство, областната здравна карта трябва да е готова до 23 ноември.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама