Отново поискаха оставката на Борислав Гуцанов

15:37, 10 ное 15 / Политика 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инициативният комитет, издигнал кандидатурата на Генадий Атанасов за кмет на район "Владислав Варненчик", поиска оставката на целия Градски съвет на социалистите и на неговия председател Борислав Гуцанов, предаде Радио Варна. Според Атанасов лидерът на БСП във Варна преследва лични интереси и е подвел членовете и симпатизантите на партията в район "Владислав Варненчик", като е подкрепил кандидатурата на Неделчо Михайлов. С това си решение Гуцанов е направил всичко възможно социалистите да нямат своя кандидатура в район "Владислав Варненчик“, което е лишило над 40 хиляди избиратели да гласуват за БСП.

След официално обявената подкрепа за втори мандат на Неделчо Михайлов за кмет на район "Владислав Варненчик” от БСП-Владиславово написаха възражение до Националния съвет на Столетницата и Изпълнителното й бюро, но и до този момент отговор на жалбата няма.

Според неуспелия кандидат на социалистите във Владиславово, Генадий Атанасов, самата кандидатура на предишния районен кмет не е отговаряла на Устава на партията, а именно Неделчо Михайлов не е независим, нито пък "Нашият град”, чийто представител е, не е партньор на БСП. След като Михайлов се отказва от подкрепата на червените в града, спешно е издигната кандидатурата на самия Атанасов. Въпреки това, по силата на партийната дисциплина, много от членовете и симпатизантите на БСП са гласували за Неделчо Михайлов.

Генадий Атанасов спечели около 1500 гласа на първи тур. Още при бунтовете на районната организация и писмото до "Позитано” с дата 17 септември беше отбелязано, че във Владиславово БСП от няколко години насам имат малко над 1000 гласа, при 40 хиляди реални гласоподаватели. Освен това несъгласните твърдяха, че Районната партийна организация „Владислав Варненчик“ е константна като ръководство от 2007 година, въпреки лошите резултати, и индиректно обвиниха нейния председател Димитър Чутурков, че е пасувал при броженията в началото на есента. Припомняме, че тогава Чутурков нарече писмото до НС на БСП "анонимка” и твърдеше, че не знае кой седи зад нея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама