Ром излъга, че детето му е отвлечено, за да накара проституиращата му майка да се прибере

15:40, 10 ное 15 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
20-годишен ром от село Драганово вдигна на крак полицията с фалшиво обаждане, че двегодишното му дете е отвлечено. Той подал сигнала на телефон 112 около 18,40 часа на 8 ноември. Обяснил, че между 14 и 15 часа на същата дата по пътя между селата Дончево и Драганово, непознат мъж с черен автомобил е отвлякъл синът му. По думите му, по време на отвличането, 2-годишното дете е било заедно с дядо си.

Сформираните незабавно оперативни групи на Областната дирекция на МВР и Второ Районно управление на полицията след проведени процесуално следствени действия са открили детето в къща на родственица в с. Драганово.

Разследването е показало, че лично бащата на детето го е откарал при лелята, след което подал фалшивия сигнал за отвличането му.

Детето е невредимо и в добро здраве. Работата по изясняването на случая продължава в условията на досъдебно производство, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Местни хора разказаха, че 20-годишният Красимир решил да подаде фалшивия сигнал за отвличането, за да накара жена си да се прибере от чужбина. Тя била заминала на 5 септември. Хората от селото разказват, че именно той я изпратил да проституира зад граница, но тя не се връщала, най-вероятно сводниците й там не я пускали.

Красимир не работел нищо, но имал богато криминално досие, основно кражби. Той трябвало да се грижи за двете им деца. По-голямото – на две годинки е момченце – Ивелин, а малкото – на 6 месеца – момиченце.

След случилото се, от отдела за закрила на детето са посетили селото. Хората от Драганово обясниха, че най-вероятно социалните ще намерят подходящо приемно семейство и ще изведат децата от дома на Красимир Ангелов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама