Скандал за използване на чешмичка от куче стигна до съда

15:41, 10 ное 15 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Неприятна случка се е разиграла през август миналата година в Русе. В средата на месеца жена, собственичка на куче, го разхождала в Парка на младежта, като по някое време решила да го заведе да пие вода от чешмичка, предназначена за гражданите.

Там се намирал друг русенец, който направил забележка на жената, че животното й не трябва да пие от тази чешма, тъй като от нея много често вода пият малки деца. Тя обаче възразила и така между двамата започнала разправия. Жената се обадила на приятеля си и го повикала. Щом той се появил, тя отново накарала кучето си да пие вода от предназначената само за хора чешмичка.

Първият мъж отново й направил забележка и така разпрата започнала пак, но в нея вече се включил и приятелят на собственичката на кучето. Всичко това станало в присъствието на случайно преминаващи свидетели.

Според мотивите към присъдата, в които съдията е описал фактическата обстановка, новодошлият млад мъж заплашил опонента си, че ще го пребие и го нарекъл с обидни думи. В крайна сметка конфликтът приключил, след като на място пристигнали повиканите полицаи.

Мъжът, който направил забележка, че не е редно кучето да пие вода от чешмичката, ползвана от деца, завел дело в съда заради отправените към него заплахи и обиди. Той бил обезщетен с 500 лева за първите, а за второто обвинение не били събрани достатъчно доказателства, точно с какви думи е бил наречен. Подсъдимият пък, който бил с чисто съдебно минало, е освободен от наказателна отговорност, която е заменена с административна и му е наложена глоба от 1 500 лева.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Русенския окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама