Преизбраха Виктор Бойчев за директор на Кукления театър в Пловдив

15:41, 10 ное 15 / Култура 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Виктор Бойчев спечели конкурса за директор на Държавен куклен театър - Пловдив. Той е назначен със заповед на министъра на културата с нов мандат до есента на 2018 година.

Програмата, с която новият стар директор затвърди позицията си е базирана на действителното състояние на театъра и плануваното му развитие. Виктор Бойчев залага 9 нови заглавия в репертоара на Кукления театър през следващите два творчески сезона с премиери на всеки два месеца.

Акцент в творческата концепция на Бойчев е създаването на копродукции - международни, национални и местни. Негова е идеята за съвместен проект на трите държавни културни института – Драматичен театър - Пловдив, Пловдивска опера и Държавен куклен театър - Пловдив.

"Стремежът към европейско сътрудничество и създаване на връзки и контакти няма да бъде за сметка на загубата на нишката на собствения културен облик, чрез който ясно и ярко сме разпознавани. Ще бъдем актуални и нови, атрактивни и ярки – със собственото си име, израснали върху своите корени, между които сме вграждали и древните основи на Европа", категоричен е той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама