Академичният съвет избра четиримата заместници на ректора в ШУ

15:53, 10 ное 15 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седмица след избора на ректор на Шуменския университет (ШУ), академическият съвет на висшето училище определи ресорите на зам.-ректорите.

Проф. Наталия Витанова ще отговаря за образователни политики, доц. Стефка Калева за акредитацията и качество на обучение в университета. Доц. Константин Константинов е с ресор кандидатстудентска дейност и работа със студентите, а доц. Наталия Павлова поема международната дейност, научно-изследователска работа и проекти, съобщи ректорът на ШУ проф. Георги Колев.

Новият екип вече работи, най-засилена ще бъде дейността в привличането на кандидатстуденти, като това няма да се прави на кампании, а през цялата година, допълни ректорът на университета в Шумен.

По думите му, висшето училище е финансово стабилно и конкуретно с другите университети в страната. Според професор Колев системата, по която се изготвят рейтингите на учебните заведения толерират столичните ВУЗ-ове за сметка на останалите университети.

Класацията обаче е важна, защото готвените промени в Закона за висшето образование предвиждат част от финансирането на университетите да бъде на базата на рейтингите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама