Глобиха бивш полицай, набил шофьор при спор на пътя край Пловдив

16:16, 10 ное 15 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд в Пловдив потвърди наложено административно наказание от 1 000 лева глоба на бивш полицай за причиняване на лека телесна повреда на асеновградчанина Бейсим С., както и на други двама мъже, набили две деца.

34-годишният Георги П. е освободен от наказателна отговорност по чл. 78А от Наказателния кодекс за посоченото престъпление, тъй като за същото законът предвижда наказание до 1 година лишаване от свобода или пробация. Георги П. не е осъждан за престъпление от общ характер и не е бил освобождаван от наказателна отговорност за друго деяние.

Със същото наказание със същия мотив е наложено и на двама пловдивчани, Румен И. и Илиян М., нанесли леки телесни повреди на 14-годишния Х.И. и 13-годишния С.С. – и двете момчета са от Асеновград.

На 19 октомври 2013 година на пътя Пловдив – Асеновград възникнал инцидент, пише в обвинителния акт.

На същата дата следобед по този път се движели с автомобилите си обвиняемият Георги П. с лек автомобил "Хонда" и 34-годишният Бейсим С., който шофирал лек автомобил "Пежо".

Бейсим С. застигнал Георги П. и го изпреварил. Маневрата обаче била възприета като опасна от Георги П. и спътниците му Илиян М. и Румен И. и Георги последвал автомобила на Бейсим С., застигайки го близо до разклона за Куклен. Тримата обвиняеми излезли от автомобила си и отишли до колата, управлявана от Бейсим С. Без да разговаря, обвиняемият Георги П. започнал да нанася удари на Бейсим С, а Илиян М. и Румен И. извлекли двете деца от "Пежо"-то и също започнали да ги бият. 

След това тримата обвиняеми се качили в автомобила си и потеглили към Асеновград.

Към момента на инцидента Георги П. е бил служител на Областната дирекция на МВР в Пловдив. По време на инцидента не е бил на работа, ползвал е личен автомобил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама