Панихида в памет на жертвите по пътищата ще бъде отслужена в Добрич

16:19, 10 ное 15 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По повод Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия – 15 ноември, в храма „Св. Троица“ в Добрич ще бъде отслужена заупокойна литургия и панихида в памет на жертвите по пътищата, съобщават от областна администрация. Оттам приканват гражданите да заявят своята съпричастност към мъката на близките и да вземат участие в традиционния акт на почит пред паметта на загиналите.

   Областния управител на Добрич  д-р Маргарита Новоселска отправи апел да осъзнаем необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата. „Пътните инциденти са най-безсмислената причина за смъртността сред хората. Ежегодно, в резултат на нещастни случаи по пътищата на нашата страна, стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот“, посочва д-р Новоселска.  Освен огромния брой жертви и ранени, пътните инциденти причиняват и големи загуби за икономиката на страната. Експертите изчисляват, че България губи годишно 2% от брутния си вътрешен продукт, или около 1,2 млрд. лв., подчертава областният управител на Добрич.

   „На 15 ноември отново ще отдадем дълбока почит към загиналите при пътно-транспортни произшествия. Същевременно с това, ще изразим нашата благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите, борят се за техния живот“, посочва още д-р Новоселска.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама