Русе домакин на открито първенство по спортни танци от световен ранг

16:21, 10 ное 15 / Спорт 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 21 и 22 ноември в зала „Булстрад Арена“ ще се проведе Открито първенство по спортни танци под егидата на Световната федерация по спортни танци "WDSF World open ruse 2015".

Състезанието е включено в официалния спортен календар на WDSF и се очаква с голям интерес от цялата международна танцова общност, увериха от Община Русе, която е организатор на проявата заедно с Общински младежки дом – Русе, Българска федерация по спортни танци и Клуб по спортни танци „Настроение“, който през тази година ще отбележи своя 30 годишен юбилей.

Изпълненията на танцовите двойки ще бъдат оценявани от лицензирани международни съдии от 18 националности. Очаква се в състезанието да вземат участие голям брой танцови двойки от световния елит, които ще се борят за максимален брой точки за Световната ранг листа.

Организаторите уточняват, че състезанията, които провежда Световната федерация по Спортни танци /WDSF/ биват - Световно първенство, което се провежда един път годишно за различните дисциплини и за различни възрастови групи и излъчва световните шампиони за съответната възраст и дисциплина; Европейско първенство; Световна и Европейска купа – също като световното и европейското първенство, с тази разлика, че на Световно и Европейско първенство могат да участват шампиона и вицешампиона на държавите членки на WDSF, а на купите участват първата и втората двойка от националните ранг листи на държавите членки на WDSF.

Освен това има и открити международни турнири валидни за набиране на точки за Световната ранг листа, сред които WDSF OPEN – открит международен турнир по стандартни или латиноамерикански танци – състезанието с най-нисък ранг; WDSF INTERNATIONAL OPEN – открит международен турнир по стандартни или латиноамерикански танци – следващо по ранг състезание, което носи по-голям брой точки за Световната ранг листа, както и WDSF WORLD OPEN – открито Световно първенство по стандартни или латиноамерикански танци – състезанието с най-висок ранг от веригата състезания на WDSF, което носи най-голям брой точки за Световната ранг листа.

Състезанията, които ще се провеждат в Русе през тази година ще бъдат WDSF WORLD OPEN по стандартни танци и WDSF INTERNATIONAL OPEN по латиноамерикански танци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама