Повдигнаха обвинения на Волен Сидеров и Десислав Чуколов

16:25, 10 ное 15 / Политика 25 223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутатът на партията Десислав Чуколов се явиха пред следователи и прокурори от Софийска градска прокуратура, като им бяха повдигнати обвинения за инцидента от 9 октомври на ул. “Г. С. Раковски” до магазин за алкохол и цигари, съобщиха от пресцентъра на СГП. Тогава двамата се опитаха да направят проверка на обекта, тъй като имали информация, че в него се продават безакцизни цигари и наркотици.

Сидеров е обвинен в хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост, както и в нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител, при изпълнение на службата му.

Десислав Чуколов е обвинен също в хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост, както и в нанасяне на лека телесна повреда на полицай. На двамата са взети мерки за неотклонение „Подписка“.

Така Сидеров и Чуколов са вече обвиняеми по този случай, за който главният прокурор Сотир Цацаров им поиска за първи път имунитета. Очаква се скоро на Сидеров да му бъде повдигнато обвинение и за нахлуването му в НАТФИЗ в нощта на изборите, когато се стигна до хаос по централните столични улици. В суматохата лидерът на "Атака" беше ударен с юмрук в лицето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама