МВР-Бургас търси собственика на автобуса убиец на магистрала „Тракия”

16:28, 10 ное 15 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осъденият на 10 години затвор собственик на бившата фирма „Ентуртранс” Ениз Ченгел ще бъде обявен за издирване, съобщи говорителят на Бургаската окръжна прокуратура Красимира Кателиева за Topnovini.bg. Причината е, че той не е намерен на известия му до момента адрес в Бургас, за да бъде вкаран в затвора.   

Днес Ченгел е бил търсен от служители на отдел „Охрана на съдебната власт”, но те не са го открили в жилището му.

„В тези случаи присъдата се изпраща в сектор „Издирване” към Областната дирекция на МВР, чиито служители трябва да се заемат с установяването на местонахождението му и при необходимост да го обявят за издирване”, каза Кателиева.

В прокуратурата нямат никаква информация за евентуалното настоящо местонахождение на вече бившия шеф на „Ентуртранс” и не знаят дали той въобще е в България. Според някои информации Ченгел е заминал за родната си Турция.

Другите двама осъдени по делото - шефът на транспортния отдел Николай Точев и шофьорът на катастрофиралия автобус Светослав Димитров, би трябвало днес да са приведени в затвора. От прокуратурата очакват обратна информация дали това е изпълнено.

Автобусът на „Ентуртранс” катастрофира на 15 юни 2011 г. на пътя София – Бургас. Инцидентът отне живота на 9 пътници, други 11 души бяха ранени.

Разследването установи, че причината за катастрофата е изключително лошото техническо състояние на автобуса. За това бяха повдигнати обвинения на Ениз Ченгел като собственик и управител на превозваческата фирма, на шефа на транспортния отдел Николай Точев и на шофьора Светослав Димитров. Първите двама получиха присъди от по 10 г. лишаване от свобода, а третият – 5 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама