Втори фалстарт на делото за касиране на изборите в София

17:09, 10 ное 15 / Политика 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И днес Административният съд в София отложи делото срещу избора на общински съветници в столицата.

От съда обясниха, че делото се отлага, защото ако му бъде даден ход по закон решението трябва да излезе в седем дневен срок. Това обаче било невъзможно, тъй като по делото има 22-ма жалбоподатели и 61 заинтересовани страни и обемът на доказателствата е огромен. Делото е насрочено за 18 декември.

Вчера Административният съд отложи делото за днес в 9:00 часа, поради нередовно призоваване на един от жалбоподателите. Неговата жалба е пристигнала в съда от ЦИК в 11.00 часа на същия ден. Делото е образувано по жалби срещу избора на общински съветници в София като ответник е Общинската избирателна комисия.

Досега са образувани общо 11 дела, свързани с първия тур на местния вот в столицата. От тях едно е срещу избора на общински съветници, едно е срещу избора на кмет на Столичната община и 9 срещу избора на кметове на райони.

Припомняме, че преди седмица БСП- София официално поиска касиране на изборите в София.В колективната си жалба левицата сигнализира за няколко типа нарушения, за които има над 20 свидетели, които ще дадат показания в съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама