Поредно съдебно решение е издадено срещу общината, заради нападение на улично куче над данъкоплатец

17:09, 10 ное 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отново русенци ще покриавт разходи по обезщетение, присъдено заради ухапване от бестопанствено куче. Това се случва, след като години наред тези животни се разхождат из най-европейския град в България и тероризират жителите му, без съответните органи да предприемат ефективни мерки по прибирането им от улиците и непопадането им отново там.

Последният случай е от май тази година, когато велосипедист е нападнат от агресивно животно в района на Търговия на едро. Човекът пострадал доста сериозно, с няколко ухапвания по десния крак. Свидетел на случката прогонил песът и спасил силсно стресираната му жертва.

Нападнатият, който изпитвал силни болки, потърсил помощ в МБАЛ-Русе, където раните му били обработени и му поставили ваксина против тетанус. Заради силните болки и отокът, мъжът две седмици не излизал от дома си, изпитвал силни болки, бил и нетрудоспособен.

Заради преживяното, той потърсил правата си в съда, който се съгласил с ищеца, опирайки се на законови разпоредби, че вина за сполетялото го нещастие носи Община Русе. Присъдил му обезщетение от 2 000 лева. Тъй като мъжът поискал 10 000 лева обезщетение, а искът му бил уважен само частично, той дължи направени от местната управа разноски по делото в размер на 664 лева.

Решението може да се обжалва пред Русенския окръжен съд. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама