Един от най-строгите съдии в Бургас издаде книга – философско есе

17:27, 10 ное 15 / Култура 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният бургаски съдия Захарин Захариев, който е известен със своята строгост, осъдил не един и двама подсъдими за тежки престъпления, издаде нова книга. Тя е наречена „Парадоксът мама, или не е възможно да не мога да надскоча дъгата” и представлява философско есе, показваща ерудицията и таланта на автора. Върху внушителния размер от 656 страници Захариев предлага на читателите си своя многолик монолог извън времето и пространството, в който те непрекъснато са провокирани от изостреното му чувство за справедливост и трагичен усет за парадоксите, абсурдите и противоречията в живота. 

Захарин Захариев е роден на 4 август 1961 г. в град Царево. Завършва специалност „Право” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. В момента е съдия в Окръжен съд - Бургас. Автор е на пиесата „Така обичам, че ми иде да крещя”, поставена през 1998 г. на сцената на  Драматичен театър „Адриана Будевска” – Бургас, и на стихосбирките „Прокълнатата възможност за подобие” (2000), „Възможност за подобие, благословена” (2004) и „Присъни ми се, че живея” (2005).

Новата му книга е изпълнена със съновидения наяве, като за нея е валидна мисълта на проницателния немски романтик Фридрих барон фон Харденберг, по-известен с поетическото си име – Новалис: „Сънят ми изглежда като отбрана срещу еднообразието и обикновеността на живота, свободен отдих за окованата фантазия”.

 Представянето на книгата в Бургас ще се състои на 19 ноември от 18 часа в книжарница „Хеликон”. Книгата ще бъде представена от известния български писател, литературовед и професор по история на българската литература в Софийския университет Валери Стефанов.  „Парадоксът мама” на Захарин Захариев ще участва и на Международния панаир на книгата в София, който тази година ще се проведе през месец декември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама